Prevenirea bullyingului

Actualizat: 12 decembrie 2024

Ce este bullyingul?

În general, bullyingul presupune hărțuirea unor persoane și cauzează adesea vătămare fizică, socială și/sau psihologică. Acest comportament poate fi exprimat online sau offline de către un individ sau un grup care își folosește în mod greșit puterea sau puterea percepută asupra unei alte persoane sau a unui grup de oameni care sunt incapabili să oprească acest abuz.

Suntem conștienți de faptul că bullyingul poate avea urmări severe oamenilor și nu îl tolerăm pe platforma noastră. TikTok este o comunitate globală care prosperă prin creativitate și exprimare liberă și este esențial ca oamenii să se simtă în siguranță atunci când postează, fără teama unui posibil bullying sau a hărțuirii pe platformă.

Cum pot identifica bullyingul și hărțuirea pe platformă?

Tipuri comune de bullying includ bullyingul verbal, fizic și hărțuirea sexuală. Nu tolerăm limbaje și comportamente de hărțuire, umilire, amenințare sau doxxing (publicarea online a informațiilor personale despre cineva, cu intenție răuvoitoare) la adresa vreunei persoane de pe platformă. Află mai multe despre formele comune de bullying.

Știai că?

  • Bullyingul îi afectează pe cei care îl practică, pe cei care sunt agresați și chiar pe cei care sunt martori la bullying.
  • Persoanele care sunt martore la bullying pot juca un rol important în stoparea acestui tip de comportament.
  • Este destul de comună situația în care oamenii sunt agresați de cunoscuți (de exemplu, un coleg de clasă, prieten, coleg de muncă).
  • Bullyingul poate apărea în aproape orice mediu social, inclusiv în școli, în mediul online, pe terenul de joacă și la locul de muncă.
  • Oamenii care sunt agresați pot, la rândul lor, să agreseze alte persoane. Cei care au fost victimele bullyingului intimidează adesea alte persoane pentru a-și recâștiga un sentiment de putere sau control care au fost pierdute într-un alt domeniu al vieții lor.

Moduri de a preveni bullyingul pe TikTok

Dacă te confrunți cu bullying pe TikTok, te rugăm să îl raportezi, pentru ca echipa noastră de moderare să poată analiza situația și să ia măsurile corespunzătoare în cazul în care se încalcă Regulile Comunității TikTok.

Cei din jur (persoanele care sunt martore la bullying) pot juca, de asemenea, un rol important în stoparea acestui tip de comportament. În cazul în care consideri că o persoană este hărțuită sau are un comportament neadecvat, iată câteva resurse de la parteneri care te-ar putea ajuta:

Instrumente și resurse pentru a-ți proteja starea de bine pe TikTok

  • Știm că fiecare utilizator va avea percepții diferite în ceea ce privește conținutul ofensator și negativ. Oferim o varietate de instrumente pentru ca utilizatorii să-și controleze și să-și gestioneze experiența pe TikTok. Te invităm să vizitezi Centrul nostru de asistență pentru a afla mai multe despre Siguranța utilizatorilor, precum și Centrul nostru de siguranță pentru a afla mai multe despre Raportare.
  • TikTok le permite oamenilor să interacționeze în multe moduri prin comentarii, mesaje directe, Duet, Combinare și multe altele. Toate acestea fac parte din ceea ce face ca o comunitate online să fie atractivă, dar, ca orice formă de comunicare implică și riscul unor interacțiuni dăunătoare. Pentru a promova o comunitate primitoare, bazată pe sprijin reciproc, avem diverse setări în aplicație (setările variază în funcție de regiunea ta și de versiunea aplicației) care permit utilizatorilor să-și controleze experiența pe TikTok.
Conturi private
  • În mod implicit, conturile persoanelor sub 16 ani sunt setate ca private, ceea ce înseamnă că poți aproba sau respinge solicitările de urmăritori și numai persoanele pe care le-ai aprobat ca urmăritori îți pot vedea conținutul. Conturile pentru persoanele care au peste 16 ani sunt publice de la început, ceea ce înseamnă că oricine de pe TikTok îți poate vedea videoclipurile și poate posta comentarii, sau poate începe un Duet pentru a interacționa cu conținutul pe care l-ai creat și distribuit. Poți să modifici cu ușurință acest lucru în Setările de confidențialitate.
  • Dacă te confrunți cu un volum mare de comentarii neprietenoase sau nedorite la conținutul tău, îți recomandăm să activezi „Modul de gestionare a comentariilor” din setările de confidențialitate, astfel încât să poți gestiona și controla mai bine comentariile pe care le primești.
Personalizarea fluxului Pentru Tine
  • Nu vrei să fii expus la un anumit tip de conținut pe pagina Pentru Tine? Apasă continuu pe videoclip și selectează „Nu mă interesează”. Fă click pe butonul „Detalii” de lângă videoclip pentru a bloca anumite hashtag-uri utilizate în videoclip.
  • Limitează și mai mult conținutul nedorit adăugând sau modificând filtrele pentru cuvinte cheie și hashtag-uri de la „Preferințe de conținut” din setările tale.
Personalizarea setării pentru cine îți poate trimite mesaje
  • Mesajele directe (DM) oferă o modalitate pentru membrii comunității de a comunica în privat. Mesajele directe pot fi trimise și primite cu setările „Toată lumea”, „Prieteni” (creatori pe care îi urmărești și care te urmăresc la rândul lor) sau „Nimeni”. Numai conturile înregistrate ale utilizatorilor care au peste 16 ani sunt eligibile pentru Mesaje directe și este una dintre funcțiile pe care un părinte sau un tutore le poate controla direct atunci când este activată opțiunea Control parental.
Personalizarea setării pentru cei care pot realiza un videoclip de tip Duet sau Combinare cu tine

Funcția Duet le permite utilizatorilor să creeze videoclipuri care răspund la conținutul TikTok al altor utilizatori. Poți decide cine are permisiunea de a face un videoclip de tip Duet sau Combinare cu tine. Poți alege o setare comună pentru toate videoclipurile sau poți ajusta setarea pentru fiecare videoclip în parte. Pentru utilizatorii care au sub 16 ani, funcția este setată la „Nimeni” și nu poate fi modificată. Pentru utilizatorii cu vârsta între 16 și 17 ani, această funcție este setată la „Prieteni”, dar poate fi schimbată la „Nimeni” sau „Toată lumea”. Află cum

Controlul persoanelor care pot comenta la videoclipurile tale
  • În setări, comentariile sunt setate în mod implicit la „Prieteni” pentru utilizatorii care au sub 16 ani. Asta înseamnă că numai cei care te urmăresc și pe care și tu îi urmărești la rândul tău pot lăsa comentarii la videoclipurile tale. Poți schimba această setare la „Nimeni” pentru a-i împiedica pe ceilalți să posteze comentarii la videoclipurile tale. Pentru utilizatorii cu vârsta de 16 ani și peste, această funcție este setată la „Toată lumea” și poate fi modificată în funcție de preferințele tale.
Filtrarea comentariilor și a cuvintelor cheie
  • Când filtrele pentru comentarii sunt activate, comentariile jignitoare vor fi ascunse automat. De asemenea, poți crea o listă personalizată de cuvinte cheie, astfel încât comentariile care conțin acele cuvinte să fie ascunse automat. Poți decide cine poate comenta la videoclipurile tale în general, ajustând Setările de confidențialitate. Află cum.
  • Setarea Filtrează tipurile de comentarii selectate (numită și Spam și Comentarii ofensatoare) îți permite să ascunzi comentariile ofensatoare sau spam, dacă nu le aprobi.
  • Filtrele pentru cuvinte cheie ascund comentariile ce conțin cuvintele sau frazele selectate de tine.
  • Setarea Filtrează toate comentariile ascunde comentariile la videoclipurile tale, dacă nu le aprobi.
  • Setarea Filtrează comentariile de la persoane neprietenoase îți permite să filtrezi comentariile care sunt similare cu unele pe care le-ai dezapreciat, raportat sau șters în trecut
  • Setarea Filtrează comentariile de la străini îți permite să filtrezi comentariile de la persoane care nu se află în lista persoanelor care te urmăresc sau le urmărești.
Eliminarea comentariilor și a urmăritorilor
  • De asemenea, ai posibilitatea de a șterge orice comentarii neadecvate postate la videoclipurile tale. Nu trebuie decât să atingi continuu comentariul, apoi să alegi „Șterge”. Află cum.
  • Poți șterge oricând un urmăritor sau poți bloca definitiv un cont, astfel încât să nu îți poată vedea conținutul sau să îți trimită mesaje. Află cum.
Raportare
  • Dacă vezi conținut care încalcă Regulile Comunității TikTok, îl poți raporta în aplicație, urmând acești pași.

Pot să las comentarii negative despre persoane publice?

  • Nu permitem atacuri grave la adresa persoanelor publice, care ar putea promova vătămarea fizică sau hărțuirea acestora.
  • Considerăm că riscul de vătămare fizică sau psihologică severă în urma acestor atacuri este mai mare decât beneficiul unei exprimări libere și ștergem astfel de conținut.


Cum pot discuta în siguranță cu ceilalți despre bullying?

  • Poți găsi sugestii și exemple despre Cum să-ți distribui în siguranță povestea și să interacționezi cu ceilalți în Ghidul nostru de bunăstare.
  • De asemenea, ai putea găsi o comunitate de persoane cu experiențe comune căutând prin hashtagurile relevante.


Exonerare a răspunderii

Conținutul furnizat pe această pagină are doar scop informativ și educațional. „Pagina de prevenire a bullyingului” nu ar trebui să fie considerată un substitut pentru diagnosticul, tratamentul sau sfatul medical, psihologic sau psihiatric. Nu ezita să soliciți asistență medicală specializată sau asistență de urgență dacă tu sau orice altă persoană vă aflați într-o criză, în pericol sau dacă te confrunți cu o urgență medicală. Reține că nu ești singurul responsabil pentru siguranța altora, poți obține ajutor.

© 2025 TikTok